Fanni World.;$
dream come true

MENÜ

Márványos köröm.

 

Amire szükséged lesz:

 • 1. Három, négy féle körömlakk (pl. pink, sárga, világoskék, arany, zöld, stb.)
 • 2. Egy pohár víz
 • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 4. Fogpiszkáló
 • 5. Cellux, vagy egyéb vízhatlan ragasztó csík

 

 

Így csináld:

 

A márványos technika elsőre bonyolultnak tűnik, és kis gyakorlást igényel, de a végeredmény miatt megéri pepecselni vele! Kezdésnek vidd fel az alapozót. Ha megszáradt, jöhet a márványozás. Első lépésként az ujjaidat kell „szigetelni”. A ragasztócsíkokkal ragaszd körbe a körmöd, hogy a bőrt ne, csak a körmöt érhesse folyadék!

Ha ezzel megvagy, készítsd el a márvány mintát: ehhez egy pohár vízre lesz szükséged. A mintához koncentrikus köröket kell létrehozni. A dolog nagyon egyszerű: a különböző színű körömlakkokat váltogatva csöppents egy csöppet (arra vigyázz, hogy az ecset ne érjen hozzá a vízhez) – a lakk szétterül a víz felszínén, a következő csepp úgyszintén, így létrejönnek a körök. A márványozottság annál „sűrűbb” lesz, minél több kört hozol létre. Minimum hét-nyolc, de akár tíz-tizenkét kört is csinálhatsz. A márványos hatás érdekében a fogpiszkáló hegyével húzz finom vonalakat (a kör méretétől függően ötöt-tízet) a lakkrétegbe

.

Most jön az utolsó, és egyben legtöbb odafigyelést igénylő lépés: a víz felszínén lebegő vékony lakk-hártyára finoman fektesd rá körmödet. A fogpiszkálóval nyúlj a vízbe, és a lelógó fölösleges részeket csavard fel a fogpiszkára, mintha spagetti lenne. A vízben picit megszilárduló lakkfölösleg elválik az ujjadtól. Ha ezzel megvagy, óvatosan húzd ki az ujjad. A körmödön már ott figyel a márványos minta! A felesleg a ragasztócsíkokra tapadt, és ha mindent jól csináltál, az ujjadon alig-alig van lakk (az is lejön egy kis körömlakklemosóba áztatott vattával). Szedd le a ragasztócsíkokat, hagyd teljesen megszáradni az alkotást, majd fényes fedőlakkal vond be. Kész is!

 

 

Vidám napocskás köröm.:)

 

Amire szükséged lesz:

 

-alapozó körömlakk

-fehér körömlakk

-négy szín, amit felviszel a körmödre (sárga, kék, piros, zöld) de más színeket is összeválogathatsz

-4-5 darab fogpiszkáló (mindegyik színhez egy)

-csillogó fedőlakk

Így csináld:

 

Vigyél fel két réteg alapozót, és várd meg, amíg tökéletesen megszárad. Ezt követően fesd fehérre körmeidet. Ha a fehér réteg is teljesen száraz, kezdődhet a díszítés: a fogpiszkálóval csöppents kövér cseppet körmöd egyik sarkába az első színből.

(Credit: simpledesigns.com)

A fogpiszkával a cseppből sugárirányban húzz kis csíkokat, (mintha napocskát rajzolnál) majd a fogpiszkáló segítségével vedd körbe apró pöttyökkel. A másik ujjadon a napot az ellentétes oldalon készítsd el. Pl.: ha a mutatóujjadon a minta a jobb alsó sarokban van, középső ujjadon a bal felső sarokba vidd fel.

Nagyon fontos kivárni, hogy az új szín tökéletesen megszáradjon, hogy a következőt biztonsággal felvihesd rá. A második szín esetében ügyelj rá, hogy azonos körmön az új szín a korábban felvitt színnel átellenes oldalra kerüljön. Pl.: ha a kisujjadon a sárga napocska a bal alsó sarokban van, akkor a kék napocskát a kisujjad jobb felső sarkába fesd.

A harmadik szín ismét a köröm üres sarkába kerüljön. Nem baj, ha a foltok kicsit összeérnek, vagy szabálytalanok, az eredmény így is tökéletes lesz (nem is jó, ha túl szabályos). A negyedik szín esetében az utolsó szabadon maradt sarkot fesd be. Ne feledkezz el az apró pöttyökről!

Végül – ha tökéletesen megszáradt – vigyél fel két réteg csillogó fedőlakkot. A vidám nyári körmöket bármilyen színnel megcsinálhatod, akár pink, lila, vörös, fekete, vagy csillámos színeket is használhatsz.

 

Pink virágos minta.*

 

 

Amire szükséged lesz:

 • 1. Rózsaszín és csillámos pink körömlakk
 • 2. Fehér, fekete és piros körömlakk
 • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 4. Fogpiszkáló

gy csináld:

Vidd fel az alapozó lakkot. Ha megszáradt, fesd be körmöd a pink, vagy rózsaszín alapszínre. Ha megszáradt, dobj rá egy réteg csillámos lakkot. Miután kész az alap, a körmöd felső harmadán húzz keresztben egy vékony, fekete csíkot. Csinálhatod fogpiszkálóval, vagy nagyon vékony ecsettel.

 

Következő lépésben jönnek a szirmocskák: a körmöd jobb szélére, a fekete vonalra– pöttyints négy, vagy öt vaskosabb fehér csöppet. Ismételd meg mindegyik körmöddel. Utolsó lépésben tegyél egyetlen csöpp piros lakkot a virág közepébe. Így az esetleges apróbb hibákat is elfedheted. Végül a szokásos fedőlakk, és kész is!

 

Újságos körömminta.*

 

Amire szükséged lesz:

 • 1. Fehér körömlakk
 • 2. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 3. Hagyományos (nem fényes) papírra nyomtatott képregény
 • 4. Alkohol (denaturált szesz, vagy valamilyen erős tömény)

Így csináld:

 

Az alapozó felvitele után fesd be fehérre körmeidet. Ha ezzel megvagy, áztasd be a kiválasztott képregényrészletet az alkoholba. Finoman nyomd rá körmödre, kb. 10-15 másodpercig, majd óvatosan húzd le. A minta addigra megjelenik a körmödön. Ha teljesen megszáradt, két réteg fedőlakkal fejezd be. Kész is a szuper minta!

 

Újságos körömminta.*


 

Amire szükséged lesz:

 

-újságpapír (amolyan hagyományos fajta, napilap - nem a színes)

-olló

-világos színű körömlakk alapozó

-fényes fedőlakk

-finom ecset, vagy fültisztító pálcika

-kb. ½ dl denaturált szesz (gyógyszertárból beszerezhető), ha nincs, valamilyen tömény szesz, pl. vodka – de ne idd meg! :)

 

Így csináld:

 

Az újságpapíron válaszd ki azokat a szövegrészleteket, amiket szeretnél viszont látni a körmödön. Vágd ki a kis papírdarabokat – mindegyik ujjadra egyet.

 

Körmeidet alaposan tisztítsd meg, hogy az alapozó stabilan fedje. Vigyél fel két réteg világos színű alapozót.

 

Ha az alapozó teljesen megszáradt, a kis papírcetlik közül válassz egyet, fordítsd írással lefelé (a körmöd felé) tedd rá a körmödre, majd az alkoholba mártott ecsettel, esetleg fültisztító pálcikával finoman nedvesítsd be.

 

Ezt a műveletet ismételd meg mindegyik körmöddel (először csak az egyik kezeden); az alkohol gyorsan párolog, így ha a papírdarabkák nagyjából megszáradtak lassan és óvatosan húzd le. Ha mindent jól csináltál, megjelenik a szövegrészlet tükörképe.

 

Várj egy kicsit, amíg a betűk is tökéletesen megszáradnak, majd óvatosan vond be két réteg fényes, áttetsző lakkal. Kész is!

 

Görögdinnye körömminta.*

 

A dinnyeszeletkékhez az alábbiakra lesz szükséged:

 

-fényes, (fémes) pink körömlakk

-fényes, szintén fémes, világoszöld körömlakk

-fekete, vagy barna körömlakk

-áttetsző, fényes fedőlakk

-fogpiszkáló

 

Így csináld:

Fesd be körmödet a pink (pirosas) alapszínnel – ez lesz a dinnye húsa.

 

Ha tökéletesen megszáradt, a körmöd szélét – mintha francia manikűrt csinálnál – fesd zöldre – ez lesz a dinnyehéj.

 

A fogpiszkálóval vigyél fel apró fekete,v agy sötétbarna pöttyöket – ezek lesznek a dinnyemagok.

 

Ha teljesen megszáradt, kend be két réteg fényes fedőlakkal, hogy sokáig tartson. Kész is!

 

Hawaii-stílusban.*

 

Amire szükséged lesz:

 • 1. Pink, vagy rózsaszín körömlakk
 • 2. Fekete és fehér körömlakk
 • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 4. Fogpiszkáló

 

Így csináld:

 

Vidd fel az alapozó lakkot. Ha megszáradt, fesd be körmöd a pink alapszínre. Ha megszáradt, pöttyints öt vaskos csöpp fehér lakkot – ezek lesznek a virág szirmai. Amíg még nedves a lakk, a fogpiszkálóval finoman húzz vonalat a pöttyből, és kösd össze a pontokat – így kialakul a virágminta. Ha megszáradt, körmöd másik felén fekete lakkal járj el ugyanígy. (Díszítésképp egy apró strasszt ragaszthatsz a virág közepébe – de anélkül is nagyon jól mutat.) Végül, ha száraz, jöhet a szokásos fedőlakk. Kész is!

 

Hírek

 • Kim Kardashian
  2012-03-04 12:03:38

  Már Kim Kardashian is a királylányos oldalfonást viseli.*
  Itt egy kép link róla.:

  http://vivatv-hu.mtvnimages.com/flipbook/Celebrities-in-Braids-Kim-Kardashian-677x1024.jpg?width=450

 • Justin Bieber/körömlakk
  2012-03-03 16:21:35

  OMG! A tinisztár saját körömlakk kollekcióval tör be a divat világába.

  A Nicole által fémjelzett körömlakkok a „Lonely Girl" gyűjtemény részei.

  A gyűjtemény színei (levendula, élénkpiros, sötét kék, ezüst, szív,szőlő) pedig nem más, mint amik megihlették Justin dalait.

  De már parfümje is megjelent:"Someday."

Szavazás

Milyen az oldal szerintetek.?:$
Nagyon jó.
Jó.
Elmegy.
Rossz.
Asztali nézet